GLASGOW - Een 27-jarige Celtic-fan is donderdag een levenslang stadionverbod opgelegd, nadat hij woensdagavond tijdens het Champions Leagueduel Celtic-AC Milan (2-1) doelman Dida een klap heeft gegegeven.

De supporter rende het veld op, nadat zijn club in de 90e minuut het beslissende doelpunt had gemaakt. Hij verkocht Milan-sluitpost Dida een klap en vluchtte vervolgens weer de tribunes op. Donderdagochtend besloot de man zich alsnog bij de club te melden. De supporter kreeg een levenslang stadionverbod opgelegd en werd vervolgens overgedragen aan de politie van Glasgow.

Simuleren

Celtic hangt mogelijk een zware straf boven het hoofd, vanwege het incident. Het is echter ook niet uitgesloten dat Dida een sanctie krijgt. De Braziliaanse doelman ging aanvankelijk nog in de achtervolging op zijn belager, maar liet zich al gauw op de grond vallen. Dida werd per brancard van het veld gedragen, terwijl op tv-beelden is te zien dat hij nauwelijks wordt geraakt. De UEFA zou hem mogelijk kunnen aanklagen voor het simuleren van een blessure.

De UEFA wacht op het rapport van arbiter Markus Merk, voordat er wordt besloten of er onderzoek wordt gedaan naar de gebeurtenissen.