SHANGHAI - De zege van de Britse autocoureur Lewis Hamilton afgelopen zondag in de Grote Prijs van Japan staat ter discussie. De Formule 1 stelt een onderzoek in na klachten over gevaarlijk rijgedrag van de leider in het wereldkampioenschap. Dat bevestigde de internationale automobielfederatie FIA.

Mark Webber van Red Bull en Sebastian Vettel van Toro Rosso uitten donderdag ferme kritiek op Hamilton. De Brit zou achter de safetycar een onverwachte slinger met zijn McLaren hebben gemaakt, waarvan Vettel zo schrok dat hij achterop de bolide van Webber reed. Beide coureurs vielen uit.

Het incident gebeurde op het moment dat een zware regenbui het circuit van Fuji teisterde. De safetycar reed de baan op om de coureurs te waarschuwen. Hamilton maakte achter deze wagen een plotselinge ruk naar rechts.

Gevaarlijke actie

"Het was een hele gevaarlijke actie van Hamilton en het leidde ertoe dat Vettel mij niet meer kon ontwijken", mopperde Webber in Shanghai, waar zondag de grote prijs van China wordt verreden. Hamilton kan bij de huidige stand in Shanghai de wereldtitel al veroveren.