ZEIST - De aanklager betaald voetbal van de KNVB is een vooronderzoek begonnen naar de trainers Robert Maaskant en André Wetzel. De KNVB heeft dit donderdag bekendgemaakt.

De aanklager wil van de coaches van respectievelijk MVV en VVV-Venlo antwoorden op een aantal vragen naar aanleiding van hun recente uitspraken in de media over de betrokkenheid van de spelers van ADO Den Haag bij het gokken op wedstrijden.

De aanklager wil van Maaskant en Wetzel weten of ze zich werkelijk daarover hebben uitgelaten en welke intentie ze daarbij hadden. Bovendien wil hij weten of de twee over relevante informatie beschikken over het gokken op wedstrijden door de voetballers van ADO Den Haag.

De twee trainers hebben tot 8 oktober de tijd op de vragen te reageren. Aan de hand van de resultaten beslist de aanklager of hij verdere stappen gaat ondernemen.

Schade

Maaskant kreeg naar aanleiding van zijn uitlatingen al een berisping van Coaches Betaald Voetbal (CBV). "Het is niet juist en niet goed geweest wat Maaskant heeft gedaan", lichtte directeur Gerard Marsman toe. "Hoewel er veel dingen zijn bijgehaald, heeft hij met zijn uitspraken schade aangericht. We hebben hem daarom een berisping gegeven".

Het CBV heeft Maaskant daarnaast gevraagd een poging te doen de schade te herstellen. Marsman: "Dat vonden we zeker op zijn plaats. Hij heeft inmiddels zijn excuses aangeboden aan ADO Den Haag".

De Haagse club had de KNVB eerder deze week om een tuchtzaak tegen Maaskant gevraagd.