DEN BOSCH - Michael Boogerd is ook in zijn laatste jaar als wielrenner genomineerd voor de verkiezing van wielrenner van het jaar. Boogerd, vijf keer eerder verkozen, heeft dit jaar concurrentie van zijn wegcollega's Stef Clement en Thomas Dekker, baanrenner Theo Bos en Lars Boom, die het veldrijden combineert met een beperkt wegseizoen.

Belofte Boom komt niet alleen door zijn in Stuttgart op de weg behaalde wereldtitel tijdrijden in aanmerking voor de Gerrit Schulte Trofee. In het veld werd hij dit jaar ook wereldkampioen bij de beloften, maar voor de offroad-categorieën is er geen aparte prijs meer.

Bij de vrouwen (Keetie van Oosten Hage Bokaal) zijn genomineerd: Chantal Beltman, Daphny van den Brand, Willy Kanis, Adrie Visser en Marianne Vos.

Beloften

Bij de beloften moet mountainbiker Rudi van Houts het opnemen tegen de wegrenners Robert Gesink, Martijn Maaskant, Bauke Mollema en Tom Stamsnijder. Zij maken kans op de Gerrie Knetemann Trofee.

De verkiezing wordt georganiseerd door de vereniging van oud-renners Club 48 in samenwerking met het tijdschrift Wieler Magazine en de KNWU. De prijzen worden uitgereikt op maandag 26 november in Den Bosch.