RIJSWIJK - In de zoektocht naar enige rust binnen de club heeft Chelsea zichzelf woensdagavond een grote dienst bewezen. De kwakkelende Engelse topclub verraste in de Champions League met een uitzege bij het sterke Valencia.

Didier Drogba was de matchwinnaar: 2-1. Door de zege van Schalke bij Rosenborg (2-0), gaat Chelsea na twee speelronden direct weer aan kop in groep B.

Liverpool verkeek zich in eigen stadion op Olympique Marseille. De finalist van vorig jaar verloor met 1-0 door een treffer van Mathieu Valbuena in de slotfase. Het was al de tweede zege voor Marseille, waar Boudewijn Zenden bijna het hele duel speelde.

Hij was vorig seizoen nog voor Liverpool actief. Bij Liverpool deed Dirk Kuijt het laatste kwartier mee. Ryan Babel bleef op de bank. In dezelfde groep A speelden won Porto in de slotminuut van Besiktas: 1-0.

Moeilijk

Chelsea had het woensdag in de beginfase moeilijk bij Valencia. Na het vertrek van trainer Mourinho maakt de formatie een zware tijd door. David Villa versterkte het slechte gevoel door na negen minuten de 1-0 te maken voor Spanjaarden.

Chelsea, waar Ajax-trainer Henk ten Cate in de belangstelling staat, toonde karakter. Joe Cole zorgde voor zoveel druk dat Moretti de bal in eigen doel deponeerde. Drogba zorgde in de tweede helft voor een juichstemming.

Vormcrisis

AC Milan kon in Glasgow niet verhullen dat de ploeg in een vormcrisis verkeert. In de Serie A doet de winnaar van de Champions League het slecht.

Milan begon de Champions League wel goed met een zege op Benfica, maar liep woensdag tegen de Schotse kampioen Celtic - zonder de geblesseerde Vennegoor of Hesselink - onverwacht tegen een nederlaag aan: 2-1.

Seedorf

Milan, waar Seedorf iets meer dan een halve wedstrijd speelde, maakte een in de tweede helft opgelopen achterstand nog wel goed door een benutte strafschop van Kaka.

Tegen de tweede Schotse treffer van McDonald in de slotminuut viel echter niets meer te doen.

Benfica

Benfica verloor woensdag in eigen huis van Shakhtar Donetsk. Jadson zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd: 0-1. Andrei Pjatov, doelman van de bezoekers, stond een gelijkspel in de weg met enkele knappe reddingen.

Shakhtar staat na twee overwinningen bovenaan in de poule, Milan en Celtic volgen met drie punten.