ROME - Twee treffers van Ruud van Nistelrooy waren woensdagavond niet voldoende voor Real Madrid om in de Champions League Lazio Roma te verslaan. Even zo vaak gaf de Koninklijke door slordig verdedigen in Rome de voorsprong weg, 2-2.


Nederlands feestje in Rome

Na acht minuten kwam Madrid op voorspong. Bij een vrije trap van Wesley Sneijder stond Ruud van Nistelrooy weer eens op de juiste plek, 1-0.

"Ik wist niet hoe de bal erin ging", gaf Van Nistelrooy later voor de camera van de NOS toe. Via zijn scheenbeen belandde de bal in het doel.

Daarna trad een periode van bloei aan van de Koninklijke. De ene fraaie aanval wisselde de andere af. Tot meer resultaat leidde dit niet.

Kansen

Rond het halve uur was Lazio aan zet. Dat had drie grote kansen in drie minuten tot gevolg. Uit de laatste scoorde Pandev, door de bal na een aardige aanval ineens op slof te nemen.

De Macedoniër had kort daarvoor alleen voor doelman Casillas gemist. Tussendoor redde Casillas ook nog eens bij een kopbal van Mutarelli. Het festival aan mogelijkheden voor de Italianen was onder andere te wijten aan nonchalance bij de formatie van de Duitse trainer Schuster.

Robben

Pas na de gelijkmaker herstelde Real Madrid zich enigszins. Arjen Robben, evenals Van Nistelrooij en Sneijder basispeler (Royston Drenthe viel vijf minuten voor tijd in), schoot na een korte dribbel goed in. In het doel van Lazio redde de veertiger Ballotta.

Ook na de rust had Real veelal balbezit, maar slaagde Lazio er met opvallend gemak in via de uitval de tegenstander te verrassen. Dat dit niet tot treffers leidde had vooral te maken met de zwakke afwerking van de Italianen.

Mogelijkheden

Madrid kreeg ook mogelijkheden. Vooral Van Nistelrooij onderscheidde zich daarbij. Eerst met een fraaie omhaal, daarna met een tikkie van dichtbij.

Beide inzetten werden gekeerd door Ballotta. Daarna was het wel raak voor de Nederlander. Gelanceerd door Raul stifte hij de bal koelbloedig langs de Romeinse doelman.

Weggeven

Lazio leek kapot gespeeld, maar Real bleef kansen weggeven. Daardoor konden de Italianen een kwartier voor tijd opnieuw op gelijke hoogte komen. Ook hiervoor vas Pandev verantwoordelijk, 2-2.

"Het was niet veel", vond Arjen Robben na afloop. "Als collectief speelden we niet goed. Ruud speelde wel een goede wedstrijd. Hij was sterk aan de bal en maakte twee belangrijke goals."

Weinig gevaar

Van Nistelrooy constateerde net als zijn collega-international dat Real Madrid te weinig gevaar creëerde.

"Zij hebben veel meer kansen gehad. Qua niveau moet dat eigenlijk andersom zijn. We verloren veel te snel de bal. Heel snel zand erover."

Poule

In het andere duel in deze poule verloor Werder Bremen op eigen veld verrassend van Olympiakos, 1-3. De Grieken gaan, met Real Madrid, aan de leiding in groep C.