FLORENCE - Geloof, hoop en liefde. Dat predikte FC Groningen-coach Ron Jans aan de vooravond van de return tegen het favoriete Fiorentina in het UEFA-Cuptoernooi.

"We kunnen hier in Italië geschiedenis schrijven", besefte de voormalige leraar Duits in het Stadio Artemio Franchi. Het eerste duel twee weken geleden in de Euroborg eindigde in 1-1.

Jans gaf woensdagavond in het zwoele Florence hoog op over de nog ongeslagen nummer drie in de Serie A. "Ik denk dat deze ploeg in staat is om de UEFA Cup te winnen", betoogde hij.

"Ik denk niet dat FC Groningen dat kan. Maar we moeten er wel in geloven dat we een historisch resultaat tegen Fiorentina kunnen neerzetten. Anders zijn we bij voorbaat kansloos."

Uitverkocht

Jans sprak daarbij de hoop uit dat het stadion van Fiorentina met 45.000 toeschouwers uitverkocht zal zijn. "Of je nu thuis of uit speelt, je moet altijd van het publiek houden. Spelen in een vol stadion is voor een voetballer het mooiste dat er is.

Overigens vind ik de Euroborg mooier en is ons veld ook van betere kwaliteit. Maar dat mag de pret niet drukken. We moeten boven alles van deze wedstrijd genieten."

Opstelling

Vermoedelijke opstelling FC Groningen: Van Loo; Silva, Sankoh, Kruiswijk en Stenman; Meerdink, Lovre, Lindgren en Levtsjenko; Berg en Nevland.