HELSINGBORG - Heerenveen heeft een volledig fitte selectie voor de tweede wedstrijd in de UEFA-beker tegen Helsingborgs IF.

De ploeg van trainer Gertjan Verbeek verdedigt donderdagavond in Zweden een voorsprong van 5-3, met vrijwel zeker probleemkind Afonso Alves voor het eerst dit seizoen in de basis. Het talent Geert Roorda is hersteld van een liesblessure.

Verbeek gaf woensdag in Helsingborg zijn opstelling nog niet prijs. Hij stelde wel dat zijn Braziliaanse spits nu meer trainingen en een halve wedstrijd tegen een serieuze tegenstander als Feyenoord achter zijn naam heeft.

Meer wilde hij over Alves, die zwaar teleurgesteld was omdat een transfer naar AZ mislukte, niet kwijt.

Problemen

Volgens Verbeek hebben Heerenveen en Helsingborgs IF dezelfde problemen. "Aanvallend sterk, maar verdedigend te kwetsbaar.

We maken bijna twee doelpunten per wedstrijd, maar krijgen er nog meer tegen. Het lukt nog niet om controle op een duel te krijgen. Anders geef je in Heerenveen geen voorsprong van 3-0 tegen deze Zweedse ploeg weg.

Dat evenwicht komt heus wel, maar nu telt even alleen een ronde verder komen. Van onderschatting is geen sprake, want 5-3 blijft link als je defensief nog te veel zwakke momenten hebt", aldus Verbeek.

Opstelling

De (vermoedelijke) opstelling van Heerenveen: Vandenbussche; Zuiverloon, Bak Nielsen, Dingsdag en Breuer; Bradley, Prager (of Roorda) en Pranjic; Beerens, Alves en Sulejmani.