AMSTERDAM - McLaren is niet het enige team dat zich schuldig maakte aan spionage. Voormalig Ferrari-ingenieur Nigel Stepney verklaarde aan Grandprix.com dat hij informatie ruilde met zijn McLaren-collega Mike Coughlan. Ferrari bezit dus geheime informatie over de McLaren en gebruikt die ook.

“Iedereen denkt dat ik enkel informatie aan McLaren bezorgde, maar ik wist ook alles over hun wagen. Ik kende hun gewichtsverdeling, kreeg informatie over verschillende onderdelen van de auto en wist wanneer ze hun pitstops zouden maken”, verklaarde de ontslagen Ferrari-ingenieur.

De Brit vindt het niet fair dat enkel McLaren een straf kreeg. Stepney beweert namelijk dat het Italiaanse team de informatie over concurrent McLaren heeft gebruikt.

Bewijsmateriaal

”Niet enkel McLaren haalde voordeel uit onze informatie uitwisseling. Ik heb met diverse mensen binnen Ferrari over de informatie van McLaren gesproken. Alleen bestaan er geen e-mails waarmee ik dat kan aantonen.”

Volgens Stepney is Ferrari dus niet zo onschuldig als ze laten uitschijnen. Waarom de Brit nu pas met deze informatie komt opdagen is onduidelijk.