MOSKOU - CSKA Moskou heeft het eerste punt binnen in groep G van de Champions League, twee te weinig.

Na de nederlaag in Eindhoven tegen PSV kwamen de Russen dinsdagavond tegen Fenerbahçe, dat het toernooi was begonnen met een verrassende zege op Inter, niet verder dan 2-2.

Deivid, een van de vele Brazilianen in Turkse dienst, maakte vijf minuten voor tijd gelijk.

Alex

Bij rust leidde de club uit Istanbul, voor meer dan de helft bestaand uit Zuid-Amerikanen, zelfs. De Braziliaan Alex scoorde al na negen minuten. Zijn voormalige landgenoot Mehmet Aurelio gleed bij een doelpoging op de rand van het strafschopgebied uit.

Aleksej Berezoetski verzuimde de bal weg te werken, waardoor Alex die alsnog binnen kon koppen.

Besluitvaardig

CSKA, dat de voorbije jaren ook druk op de Braziliaanse markt heeft ingekocht, drong daarna wel aan maar toonde zich zelden besluitvaardig in de afwerking. Fenerbahçe, met oud-PSV'er Mateja Kezman en Deivid voorin, werd ook niet meer echt gevaarlijk.

CSKA kwam verkwikt terug uit de kleedkamer en kreeg de gewenste start van de tweede helft. Vier minuten na de hervatting maakte Milos Krasic al gelijk. Het was de eerste CL-treffer van de jonge Serviër. Vasili Berezoetski deed het voorbereidende werk, Edu hielp een handje met een ongelukkige terugkopbal.

Strafschop

Hij leverde ook ongewild een groot aandeel in de voorsprong van de Moskovieten. Edu vergreep zich aan zijn landgenoot Vagner Love, die zelf de strafschop benutte. Doelman Volkan Demirel koos de verkeerde hoek.

Het was niet de genadeklap voor Fenerbahçe, dat in de slotfase op jacht ging naar ten minste een punt. Deivid bracht dat binnen met een stuiterend schot van afstand.