AMSTERDAM - Kenneth Perez maakt weer deel uit van de Deense nationale ploeg. De 33-jarige speler van PSV is door bondscoach Morten Olsen geselecteerd voor de EK-kwalificatiewedstrijden later deze maand tegen Spanje en Letland. Vorig jaar maakte Perez net na zijn komst naar Ajax nog bekend zijn interlandcarrière te beëindigen.

Perez speelde bijna anderhalf jaar geleden zijn tot nu toe laatste interland. Daarna liet hij weten zich volledig te willen richten op zijn club en jonge spelers een kans te willen geven.

Perez, die deze zomer verhuisde van Ajax naar PSV, wacht een zware klus als hij zich met zijn vaderland voor het komende EK wil plaatsen. Denemarken is achter Spanje, Noord-Ierland en Zweden vierde in groep F.

Dronken fan

Ook Christian Poulsen keert terug in de selectie. De middenvelder van Sevilla heeft er een schorsing van drie wedstrijden op zitten voor het slaan van Markus Rosenberg in de interland tegen Zweden. Even daarna werd die wedstrijd gestaakt omdat een dronken fan scheidsrechter Herbert Fandel aanviel.