AMSTERDAM - De rentree van Ronaldo bij AC Milan lijkt aanstaande. Dat heeft zijn ploeggenoot Clarence Seedorf verklaard op trainingcomplex Milanello. "Hij is bijna fit", zo oordeelde de Nederlander maandag over de Braziliaan. De aanvaller liep eind juli in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een blessure op aan een dijbeen.

Volgens Seedorf ziet 31-jarige Ronaldo er erg goed uit en zal het niet lang meer duren voordat hij terugkeert bij de huidige nummer elf van de Serie A. "Maar hij zal toch tijd nodig hebben om zijn wedstrijden te pakken en weer in het ritme te komen", verklaarde de Oranje-international.

Seedorf gaf aan dat het elftal behoefte heeft aan Ronaldo. "De kwaliteiten die hij bezit, zijn toch anders dan die van de andere spitsen Filippo Inzaghi en Alberto Gilardino, die meer in stelling moeten worden gebracht."

AC Milan maakte dit seizoen in zes duels in de Serie A slechts acht treffers. Mede daardoor staat de club op de teleurstellende elfde positie.

Vennegoor

Milan neemt het woensdagavond op tegen Celtic. De Schotten kunnen in het Champions League-duel geen gebruik maken van Jan Vennegoor of Hesselink, die teveel last heeft van zijn hamstring. Of de Nederlandse aanvaller ook de interlands tegen Roemenië en Slovenië aan zich voorbij moet laten gaan, is nog niet bekend.