TOTTENHAM - Tottenham Hotspur van trainer Martin Jol heeft maandag in blessuretijd toch nog een puntje overgehouden aan het duel met middenmoter Aston Villa: 4-4. Bij Aston Villa stond Wilfred Bouma in de basis.

De Spurs kwamen in de eerste helft nog op voorsprong, maar voor rust stond het al 1-3. De Haagse trainer, die door tegenvallende resultaten zwaar onder druk staat, kwam nog verder in de problemen na de 1-4. Maar na treffers van Pascal Chimbonda en Robbie Keane (penalty) leefde de hoop in het White Hart Lane-stadion weer op. Younes Kaboul maakte uiteindelijk op de valreep nog gelijk.

Achttiende plaats

Ondanks het veroverde punt blijft Jol met Tottenham, dat maandag vanwege het 125-jarig bestaan in speciaal tenue speelde, op een troosteloze achttiende plaats in de Premier League staan. Het gelijkspel, maar wellicht vooral de vechtlust van zijn elftal, is misschien genoeg om het bestuur van de club weer even tevreden te houden.

Investeringen

Na twee seizoenen op een vijfde plaats te zijn geëindigd, was het doel dit jaar, na forse investeringen, een plek bij de eerste vier. Tot nu toe wist de voormalige coach van onder meer RKC Waalwijk zijn elftal in de Engelse competitie naar slechts een overwinning te leiden. Tottenham speelde drie keer gelijk en verloor vier keer.

Jol kwam onder zware druk te staan van media en fans, maar ook het bestuur ging al zijdelings op zoek naar een vervanger.