AMSTERDAM - Fernando Alonso kan meteen aan de slag bij Renault wanneer hij van zijn contract met McLaren bevrijd is. Teambaas Flavio Briatore bevestigt dat hij de Spanjaard opnieuw in zijn team wil. De Flamboyante Italiaan uit meteen ook nog even zijn ongenoegen over de manier waarop concurrent McLaren de wereldkampioen behandelt.

"Fernando weet dat hij meteen mag terugkeren als hij bij McLaren weg kan. Het heeft geen zin om dat te ontkennen", gaf Briatore toe aan Gazzetta dello Sport.

Het dipje waarin Renault zich momenteel bevindt, vormt volgens Briatore overigens geen nadeel om Alonso terug te halen. Ook al werd de Spanjaard de voorbije weken vooral met Ferrari in verband gebracht.

Zinloos Ferrari

"Na zijn ervaring bij McLaren zal Fernando wel twee keer nadenken vooraleer hij nog eens naar een ander team trekt. Bovendien heeft Ferrari al twee heel goede rijders. Alonso en Raïkkönen combineren heeft overigens geen enkele zin. De tijden dat je twee sterke rijders in één team kon plaatsen zijn voorbij. Zonder duidelijke leider breng je het hele team aan het wankelen."

Domme zet

Die laatste opmerking is er eentje aan het adres van McLaren-teambaas Ron Dennis. Die gaf Alonso en Hamilton dit seizoen gelijke kansen. Een domme zet volgens Briatore.

"Een wereldkampioen moet je steeds tot de nummer 1 van je team benoemen. Ik weet zeker dat Fernando niet naar McLaren was gegaan indien hij vooraf had geweten dat hij geen voorkeursbehandeling zou krijgen."

Sabbatjaar

Alonso klaagt al een hele tijd over de voorkeursbehandeling die teamgenoot Hamilton krijgt bij McLaren. Toch zegt de Spanjaard zijn contract bij het Britse team te willen naleven.

"Ik heb geen zin in een sabbatjaar. Ik wil gewoon racen. Hoe en waar laat me koud. Ik hou van racen en dat wil ik dan ook doen", sloot Alonso een rustpauze uit op de Spaanse radiozender Cadena Ser.