AMSTERDAM - Ferrari-teambaas Jean Todt is onzeker over zijn positie binnen het Italiaanse team. De Fransman heeft nog geen zin om te stoppen, maar geeft toe dat hij zijn lot niet zelf in handen heeft. Met zijn opvallende uitspraak wakkert Todt de geruchten over stijgende spanningen binnen Ferrari verder aan.

"Ik hoop dat ik nog een jaar of vijf in de Formule 1 actief kan blijven, want ik heb nog geen zin om te stoppen. Ik wil pas stoppen wanneer ik daar zelf zin in heb, maar die beslissing ligt niet enkel in mijn handen. Ferrari is niet van mij. Ferrari is eigendom van Fiat en daar is Luca (di Montezemolo) nog steeds de baas", verklaarde Todt aan Autosport.

Macht

De Italiaanse Fiat-baas demonstreerde vorig seizoen zijn macht door Kimi Raïkkönen naar Ferrari te halen. Die beslissing deed Michael Schumacher besluiten om met de F1 te kappen. Zeer tegen de zin van Todt, die graag nog enkele jaren met de Duitser had samengewerkt.

De vraag is nu hoe lang Todt en Di Montezemolo elkaar nog kunnen uitstaan. De voorbije maanden werd alvast enkele keren geopperd dat Ross Brawn de positie van Todt gaat overnemen. De Britse technisch directeur van Ferrari nam dit seizoen een rustjaar en gaf al meermaals aan toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.