AMSTERDAM - Ralf Schumacher vertrekt aan het einde van het seizoen bij de Japanse renstal Toyota. De Duitser liet maandag weten opzoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

"Na drie jaar lang een rijder voor Toyota te zijn geweest ga ik opzoek naar een nieuwe uitdaging", schrijft Schumacher op zijn site. "Toyota was een leuke en interessante ervaring, maar het is tijd om verder te gaan."

Verwachtingen

De jongere broer van Formule 1-legende Michael Schumacher wist dit seizoen slechts vijf punten bij elkaar te rijden. "Ik had hoge verwachtingen van het nieuwe team toen ik in 2005 de overstap maakte naar Toyota", aldus de coureur. "Ik wacht echter al jaren tevergeefs op een competitieve auto die kan meedoen om de prijzen."

Voor zijn overstap naar het Japanse team reed Schumacher, die debuteerde in de gele Jordan, vijf seizoenen voor Williams. Bij de Britse renstal wist hij zes GP's op zijn naam te schrijven.

Toekomst

Over zijn toekomst wil de Duitser nog niet te veel loslaten. "Ik heb de komende tijd een aantal gesprekken bij verscheidende teams. Zodra het seizoen is afgelopen zal ik bekendmaken waar mijn toekomst ligt."