MIAMI - Wederom treffen Sjeng Schalken en Roger Federer elkaar in een belangrijk tennisduel. De Zwitserse nummer vier van de wereld staat dinsdag tegenover de Nederlander in de achtste finales van het tennistoernooi in Miami, een evenement uit de Masters series dat ook wel het vijfde Grand Slam wordt genoemd. Federer, vorig jaar verliezend finalist in Florida, ontdeed zich maandag in de derde ronde van de Argentijn Chela (6-1 3-6 6-1). Schalken was in die derde ronde eveneens te sterk voor een Argentijn, Squillari (6-4 7-5).

De Limburgse nummer veertien van de wereld tenniste dit jaar al twee keer tegen de Zwitser en verloor beide partijen. Het eerste verlies was begin februari in de Daviscup (6-7 4-6 5-7). Twee weken later dolf Schalken opnieuw het onderspit in de kwartfinale van het tennistoernooi van Rotterdam (2-6 4-6).

Agassi

Andre Agassi bereikte dinsdag ook de laatste zestien. De Amerikaanse nummer twee van de wereld won Miami al vijf keer en lijkt op weg naar een zesde titel. Hij sloeg in de derde ronde de Fin Nieminen van de baan (6-2 6-0).

Shaughnessy

De Amerikaanse Meghann Shaughnessy schakelde in het vrouwentoernooi van Miami verrassend haar landgenote Venus Williams uit. De nummer twee van de wereld kreeg klop met 7-6 en 6-2. Zus Serena, 's werelds hoogst genoteerde tennisster, had geen problemen met de Oezbeekse Toeljaganova (6-0 6-4). Serena is titelverdedigster in Miami, waar mannen en vrouwen een prijzengeld van meer dan vijf miljoen euro verdelen.