MIAMI - Tennisser Sjeng Schalken heeft de vierde ronde van het toernooi in Miami bereikt. De als veertiende geplaatste Limburger versloeg bij het 'vijfde Grandslam' de Argentijn Franco Squillari in twee sets: 6-4 7-5. Schalken speelt in de volgende ronde tegen de winnaar van de partij tussen de Zwitser Roger Federer en de Argentijn Juan Ignacio Chela.

De 26-jarige Nederlander is goed in vorm bij het tweede toernooi uit de Masters-Series en kent wat geluk met de loting. Hij had een bye in de eerste ronde en klopte in de tweede schifting de Franse qualifier Jean-René Lisnard. Ook Squillari stelde Schalken op de hardcourt-baan niet voor grote problemen. De Argentijn voelt zich beter thuis op gravel.

Squillari

Schalken kent Squillari's spel goed en versloeg de Zuid-Amerikaan bij hun laatste ontmoeting in Doha 2000. Na zijn overwinning kreeg Schalken geen rust. Hij moest meteen weer voor een dubbelspel de baan op.

Davenport uitgeschakeld

Bij de vrouwen vloog Lindsay Davenport uit het toernooi. De als zevende geplaatste Amerikaanse gaf in de achtste finale tegen de Française Marion Bartoli op met een blessure, nadat ze de eerste set met 6-0 had verloren.

Capriati door

Jennifer Capriati won wel. De als zesde gerangschikte Capriati was in een Amerikaans onderonsje Sarah Taylor met 6-1 6-0 de baas. De Belgische Justine Henin-Hardenne maakte haar status eveneens waar. De nummer vier van de lijst klopte Marlene Weingärtner uit Duitsland (6-1 6-2).

Het toernooi verloor wel de als achtste geplaatste Française Amélie Mauresmo, die tegen de Amerikaanse Chanda Rubin zwaar teleurstelde: 6-0 6-2.