KUALA LUMPUR - Formule-1-coureur Justin Wilson, ploeggenoot van Jos Verstappen bij Minardi, heeft maandag het ziekenhuis in Kuala Lumpur verlaten. De Brit moest een nacht ter observatie blijven nadat hij zondag bij de Grand Prix van Maleisië was uitgevallen met verlammingsverschijnselen in zijn arm.

"Een scan heeft uitgewezen dat er van blijvend letsel geen sprake is", liet Wilson opgelucht weten. "Ik voel me redelijk goed. Ik heb een paar pijnstillende injecties gekregen en mij is opgedragen om het de komende dagen rustig aan te doen."

Volgens teambaas Paul Stoddart was de tijdelijke verlamming het gevolg van een verkeerd geplaatste hoofd- en neksteun in de cockpit van de bolide. Daardoor zou een zenuw in zijn hals bekneld zijn geraakt. "Hij had helemaal geen gevoel meer in zijn arm", zei Stoddart.

Veel coureurs hebben al geklaagd over de hoofd- en neksteun, HANS genoemd, die dit seizoen voor het eerst verplicht is gesteld. Onder anderen Wilson zelf, die met zijn lange postuur moeilijk past in de racewagen en voor wie het lastig bleek een passende steun te maken.

Ferrari-rijder Rubens Barrichello weet zijn ongeluk twee weken geleden tijdens de Grote Prijs van Australië ook aan de steun. De Braziliaan mocht op medisch advies zondag zonder HANS rijden in Maleisië.