MILAAN - AC Milan heeft weer een kleine kans op de Italiaanse voetbaltitel. De tegenstander van Ajax in de kwartfinale van de Champions League versloeg zaterdag lijstaanvoerder Juventus met -1. Die stand stond na de eerste helft al op het scorebord. AC verkleinde de achterstand tot vijf punten.

De Oekraïner Andrei Sjevtsjenko opende in de vierde minuut de score. Tudor kopte zes minuten later de gelijkmaker in na een vrije trap van Nedved. In de 25e minuut kwam de eindstand al op het bord door Inzaghi. Bij Milan speelde Seedorf, bij Juventus Davids. Beiden kregen na afloop een goede beoordeling van de kenners. Ajax' scout Tonny Bruins Slot keek met argusogen toe en maakte aantekeningen.

Voor de wedstrijd tussen AC Milan en Juventus deden zich relletjes voor. Supporters van beide ploegen gooiden met stenen en andere voorwerpen naar de politie, die enkele charges uitvoerde. Zestien agenten liepen lichte verwondingen op.

Parm verslaat Lazio

Lazio, met Jaap Stam, raakte de aansluiting met de topdrie kwijt. De Romeinen verloren met 2-1 bij medesubtopper Parma. Adriano bezorgde in blessuretijd de thuisploeg drie punten. AS Roma herstelde zich knap van de midweekse uitschakeling door Ajax in de Champions League. De ploeg van trainer Capello versloeg degradatiekandidaat Piacenza met 3-0. Cassano, Delvecchio en Totti scoorden in de eerste helft.

Inter

Ondanks de nederlaag bleef Juventus wel eerste met drie punten voorsprong op Inter. De "andere club uit Milaan" liet zich zondagavond bij Udinese heel onaangenaam verrassen: 2-1. In de eerste helft werd niet gescoord. In het eerste kwartier van de tweede tweemaal. Jankulovski en Iaquinta zetten Udinese op 2-0. Ivan Cordoba deed pas in de slotfase iets terug. De Milanezen probeerden in het laatste kwartier nog wel van alles een echte kentering te bewerkstelligen, maar dat mislukte.