MIAMI - De Nederlandse afvaardiging bij het tweede toernooiom de Masters-Series in Miami is gereduceerd tot één. SjengSchalken bereikte na een bye in de eerste schifting ten koste vande Fransman Jean René Lisnard de derde ronde. Martin Verkerkverloor in zijn tweede partij van de Argentijn Juan Ignacio Chela,-7 6-3 4-6. Raemon Sluiter en Richard Krajicek werden al eerderuitgeschakeld.

Schalken ondervond in zijn partij tegen Lisnard niet alleenhinder van zijn tegenstander. De temperatuur op de baan liep in devolle zon op tot dik boven de dertig graden. "Ik was voor dewedstrijd redelijk bang dat ik stuk zou lopen vanwege die hitte.Als voorbereiding heb ik liters water gedronken en legde bij elkewissel ijshanddoeken in mijn nek."

De Limburger hoefde tegen de jonge kleine Fransman echter niettot het uiterste te gaan. Met zijn snelle slagen kon Schalken hemaftroeven. "Lisnard stond ver achter de baseline, daar kon ik mijnvoordeel uithalen. In de eerste set had hij aan één breekvoldoende. In het tweede bedrijf liep de beste Nederlander op dewereldranglijst snel uit naar 4-1, maar moest daarna zelf zijnopslag inleveren. Hoewel Schalken moest uitserveren tegen de windin, wist hij de partij toch met 6-4 te beslissen.

Schalken treft in de derde ronde de Argentijn Franco Squillari.De Zuid-Amerikaan won van Tommy Robredo, die Schalken in de tweederonde in Indian Wells uitschakelde. "Een oude bekende", aldusSchalken over Squillari. "We hebben al vele malen tegen elkaargespeeld." Het laatste duel dateert van 2000. Toen versloegSchalken hem in Doha.