EINDHOVEN - Harald Wapenaar is een van de kandidaten omvolgend seizoen bij Ajax te komen. De keeper van FC Utrecht is nade dit seizoen transfervrij en krijgt geen nieuw contract bij denoodlijdende club.

"Wapenaar is een mogelijkheid", bevestigt technisch directeurLeo Beenhakker van Ajax. "Hij ligt ook voor de hand, omdat hij eenaflopende verbintenis heeft."Bij Ajax vertrekken de doelmannen Henk Timmer (gehuurd van AZ)en Joey Didulica, die in de belangstelling staat van Austria Wien.Dit seizoen kampte de club al met een tekort aan keepers doorblessures bij Maarten Stekelenburg en Bogdan Lobont.

Aflopend contract

Dinsdag hebben Beenhakker en trainer Ronald Koeman een gesprekmet Richard Witschge. De middenvelder heeft een aflopend contract."In januari hebben we afgesproken dat we na de tweede ronde van deChampions League met een aantal spelers gaan praten en henduidelijkheid geven", zei Beenhaker.Witschge zelf wil wel blijven, maar wil eerst van Koeman horenof hij nog perspectief heeft. "Het gaat om de sportievevoorwaarde, of ik nog aan spelen toe zal komen. Is dat niet hetgeval, dan heeft het voor mij weinig zin" aldus Witschge.

Eind april praten Beenhakker en Koeman met Jari Litmanen en zijnzaakwaarnemer over de toekomst van de speler. De Fin werd ditseizoen binnengehaaald om sturing te geven aan de jonge ploeg, maaris al maanden geblesseerd (momenteel aan de achillespees) en zichtop snel herstel is er nog niet.