EINDHOVEN - PSV heeft zondagmiddag zijn koppositie in deeredivisie versterkt. De lijstaanvoerder won voor eigen publiek vannaaste belager Ajax (2-0) en heeft negen wedstrijden voor het einde

van de competitie tien punten meer dan de Amsterdammers.Kezman benutte in de tiende minuut een strafschop en was in dee minuut opnieuw succesvol. Bij Ajax kreeg aanvoerder CristianChivu in de zeventigste minuut zijn tweede gele kaart, waardoor deAmsterdammers de slotfase met een man minder speelden.

FC Utrecht is spoor bijster

FC Utrecht is het spoor bijster. Na tweeachtereenvolgende nederlagen kon de ploeg van trainer Booij in de eigen Galgenwaard ook niet winnen van FC Groningen: 0-0. Hetlaatste kwartier moest FC Utrecht met tien man verder, nadat Vanden Bergh met een rode kaart het veld had moeten verlaten wegenseen elleboogstoot.

Geen goals bij NAC - Willem II

In de race voor Europees voetbal hebben NAC en WillemII kostbare punten verspeeld. De onderlinge derby eindigde in 0-0. NAC was wel sterker, maar wist zich geen raad met dekansen. Zelfs een strafschop van Féhèr, in de 49e minuutgemakkelijk gegeven door arbiter Haverkort, werd door De Vliegergestopt.