EINDHOVEN - Met nog negen wedstrijden te gaan is PSV hard opweg Ajax te onttronen als landskampioen. Na de 2-0 overwinning opde Amsterdammers zondag in Eindhoven, de dertiendeachtereenvolgende zege van de Brabanders, heeft PSV een voorsprongvan tien punten op Ajax.

PSV speelt de komende twee weken uitwedstrijden, bij Willem IIen Roda JC. Daarna staat ook nog een zware wedstrijd op hetprogramma voor de Eindhovenaren, op de 32e speeldag tegenFeyenoord. Onwaarschijnlijk lijkt het dat PSV nog veel punten zalverspelen.

De ploeg speelt heel degelijk, met een defensie die bijna nietsweggeeft en die met elf goals de minst gepasseerde is van deeredivisie. Bovendien heeft PSV maar weinig kansen nodig te scoren.Zo speelde PSV ook in de teleurstellende topper tegen Ajax.

Het eftal van Guus Hiddink speelde op de counter. Immers, Ajaxmoest winnen om de achterstand te verkleinen. De Amsterdammerswaren echter absoluut niet fris na de kraker in de Champions Leaguebij AS Roma, kwamen kracht tekort en speelden erg matig. Kansen opde zege kreeg Ajax niet. PSV kwam daardoor nooit serieus in deproblemen.

Kansen op meer goals

De thuisclub kwam al snel op voorsprong na een inschattingsfoutvan verdediger Trabelsi, die de snelle Robben binnen dezestienmeter neerlegde. Kezman schoot raak vanaf de strafschopstip,zijn 24e competitietreffer. Via Robben (schot) en Bouma (kopbal)kreeg PSV daarna kansen op meer goals.

Hiddink wisselde in de rust de goed spelende Vennegoor ofHesselink voor Leandro. De Braziliaan speelde flegmatiek en hijbetekende een verzwakking bij PSV. Ajax zette na de rust wel meerdruk, maar was te krachteloos en daarom bleven kansen en goals uit.Bovendien kreeg aanvoerder en centrale verdediger Chivu in dee minuut zijn tweede gele kaart, nadat hij de bal in het gezichtvan Van Bommel had gegooid. Koeman nam meteen meer risico's doormet Boukhari (voor Pienaar) een extra aanvaller in te brengen.Dat leidde tot niets. Sterker, in de slotfase besliste topscorerKezman de bar slechte wedstrijd.

Voor PSV ligt de loper uit op wegnaar de landstitel. Ajax moet hopen dat het niet meer puntenverspeelt en nummer drie op de ranglijst Feyenoord nog langszijziet komen. Het verschil is nog maar een punt.