AMSTERDAM - In afwachting van een misstap van PSV of Ajaxboekte Feyenoord zaterdagavond voor eigen publiek een eenvoudigezege op Heerenveen: 5-0. Pierre van Hooijdonk scoorde na rustbinnen tien minuten drie keer. Robin van Persie en Thomas Buffeltroffen eenmaal doel. Van Hooijdonk maakte in de laatste zes duelstwaalf treffers.

Vitesse heeft zichzelf bij RBCvolledig voor schut gezet. De gevallen subtopper verloor opbeschamende wijze met 3-1 bij de concurrent, die zich al redelijkveilig mag wanen in de eredivisie. Vos (strafschop), De Graaf enDen Ouden scoorden voor de thuisploeg. In de laatste minuut deedinvaller Mbamba nog iets terug namens het zielloze Vitesse.

Roda JC vaster op vijfde plaats

Roda JC heeft de vijfde plaats op deranglijst verstevigd. De ploeg won op eigen veld met 2-1 van NEC.Het was de derde achtereenvolgende nederlaag voor de Nijmegenaren,die eerder deze maand met dezelfde cijfers verloren van zowel PSVals Feyenoord.Demouge bracht NEC in Kerkrade al in de eerste minuut aan deleiding. In de 34e minuut maakte Filipovic met een wonderschoonafstandsschot gelijk en in de tweede helft zorgde Anastasiou voorde Limburgse winst. Een forse tegenvaller voor Roda JC was de zwareachillespeesblessure waarmee aanvaller Sonko kort voor de rust hetveld moest verlaten.

AZ wint van De Graafschap

AZ heeft in de Alkmaardehout zijnderde zege op rij behaald. Hekkensluiter De Graafschap was geenpartij: 3-1. Vlak voor rust scoorden Van Galen en Nelisse voor dethuisploeg. In de tweede helft verkleinde Duits de achterstand,daarna maakte Buskermolen de 3-1.