ROTTERDAM - FC Zwolle heeft de laatste plaats verlaten in deHolland Casino Eredivisie. In de slotfase van de uitwedstrijd bijExcelsior schoot Lim-Duan vrijdag de Zwollenaren naar deoverwinning: 0-1. Door de zege is De Graafschap nu de laatste ploegin rij.

Excelsior was de betere van de twee degradatiekandidaten. Metdebutant Marc Nygaard (gehuurd van Roda JC) kregen de Kralingers debeste kansen. Zelf zag de Deense spits in de eerste helft een schotvoorlangs afglijden, zoals ook Van Dieren zijn inzet naast zaggaan, voordat Nygaard in het strafschopgebied werd vastgehoudendoor Marco Roelofsen. De door scheidsrechter Bossen toegekendestrafschop werd door Bastos hoog overgeschoten.

Ook na rust domineerde Excelsior langdurig, hetgeen resulteerdein een schot van Boutahar, dat rakelings over ging. FC Zwolle moestzich beperken tot uitvallen, die resulteerden in een gevaarlijkekopbal van Promes, gepareerd door doelman Malkowski, en een schotvan Marco Roelofsen, dat de juiste richting miste.

Excelsior kon ook met nieuweling Nygaard geen uitgespeeldekansen creëren. Het duel leek op 0-0 af te gaan, totdat invallerLim-Duan (voor de falende Cvetkov) een minuut voor tijd de balonder doelman Malkowski door in het Rotterdamse doel schoot.