ROTTERDAM - Feyenoord heeft alle supporters die afgelopen zondag bij de uitwedstrijd tegen NEC (1-2) aanwezig waren een waarschuwingsbrief gestuurd. Daarin worden de fans met klem verzocht zich in het vervolg te onthouden van kwetsende spreekkoren tegen de scheidsrechter en vooral het woord 'kanker' te vermijden.

"De grens van het fatsoenlijke en het toelaatbare is in Nijmegen helaas weer overschreden en daarom is bij ons de maat vol", kondigde Feyenoords algemeen manager Jan Willem van Dop op de website van de club aan.

Camera's

"Mocht een dergelijk exces zich nogmaals voordoen, dan zal Feyenoord ook bij uitwedstrijden camera's gaan inzetten om de mensen die zich schuldig maken aan dergelijke spreekkoren te kunnen aanpakken. Wie dan wordt betrapt, zal zijn seizoenkaart kwijt zijn. De boosdoener kan rekenen op een stadionverbod van minimaal twaalf maanden plus nog eens twaalf maanden waarin geen uitwedstrijden mogen worden bezocht."

Brief

Bij de brief is een notitie van de Feyenoord Supportersvereniging gevoegd waarin met hulp van supporters en verschillende instanties een aantal 'tolerantiegrenzen' is vastgesteld. Daarmee heeft de supportersvereniging getracht enige duidelijkheid te scheppen om te voorkomen dat supporters monddood worden gemaakt, of dat Feyenoord-supporters constant worden aangesproken op spreekkoren terwijl elders in Nederland minder streng wordt opgetreden.