Sneijder scoort opnieuw voor Real

MADRID - Wesley Sneijder speelde zaterdag opnieuw een belangrijke rol bij Real Madrid. De oud-Ajacied maakte het tweede doelpunt in de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Almeria.

Eerder scoorde Sneijder al twee keer tegen Villarreal en één maal tegen Atletico Madrid. Real Madrid is na drie duels nog zonder puntenverlies.

Sneijder was bij Real de enige Nederlander in het basisteam. Royston Drenthe en Ruud van Nistelrooij zaten op de reservebank. Arjen Robben was nog niet in de selectie opgenomen.

Voorsprong

Real kwam acht minuten voor rust op voorsprong door een doelpunt van Javier Saviola, die eerder voor FC Barcelona speelde. 'De Koninklijke' had daarna moeite om afstand te nemen. Sneijder zorgde voor opluchting in Estadio Bernabeu door de voorsprong in de 69e minuut te verdubbelen. Kalu Uche gaf Almeria even later toch weer hoop. Gonzalo Higuain besliste het duel in de 88e minuut definitief: 3-1.

Drenthe

Drenthe verving halverwege de wedstrijd Gabriel Heinze. Sneijder ging in de 75e minuut naar de kant. Fernando Gago was zijn vervanger. Van Nistelrooij kwam niet in actie.

Valencia

Valencia pakte net als Real Madrid drie punten. Het thuisduel tegen Real Valladolid eindigde in 2-1. David Silva maakte in de 90e minuut de winnende treffer voor Valencia.

Tip de redactie