McLaren ontkent chantage Alonso

SPA - Wereldkampioen Fernando Alonso probeerde zijn contract bij McLaren niet via chantage te verbreken. Niet de Spanjaard, maar wel McLaren-teambaas Ron Dennis bezorgde de FIA de bewarende e-mails over spionage bij Ferrari.

Na de hoorzitting van de Wereldraad voor Motorsport op donderdag doken opnieuw heel wat geruchten op over de toekomst van Alonso bij McLaren. Zo zou de Spanjaard, na zijn akkefietje met teamgenoot Hamilton in Hongarije, teambaas Ron Dennis proberen dwingen hebben zijn contract te verbreken.

De wereldkampioen dreigde er volgens insiders mee bezwarende e-mails van testrijder Pedro De la Rosa aan de FIA te bezorgen. Op basis van deze e-mails werd McLaren donderdag uit het wereldkampioenschap voor constructeurs gegooid.

McLaren bekent

"Toen ik hoorde dat er bewijsmateriaal bestond, heb ik de FIA onmiddellijk zelf op de hoogte gebracht", bekende Ron Dennis intussen. Volgens de Brit was er dus geen sprake van chantage door Alonso. Diens manager bevestigt het verhaal van de McLaren-teambaas.

"Fernando heeft de e-mails niet aan aan de FIA bezorgd", houdt Garcia Abad vol tegenover de BBC. "De feiten spreken dat tegen. Fernando wil overigens niet weg bij McLaren."

Alonso ontkende eerder ook zelf al dat hij McLaren zou verraden hebben.

Waarheid

De vrijspraak van Hamilton en Alonso "wegens hun goede medewerking aan het onderzoek" laat vermoeden dat de Spanjaard zijn dreigement wel heeft uitgevoerd. Of leverde Ron Dennis het bewijsmateriaal toch zelf aan en besloot de FIA daarom zijn team (en hun eigen wereldkampioenschap) toch te sparen? Voer voor liefhebbers van intriges en complottheorieën, want wie de waarheid vertelt zullen we wellicht nooit te weten komen.

Tip de redactie