Hantuchova en Davenport in finale Bali

BALI - Daniela Hantuchova en Lindsay Davenport spelen zondag de finale van het WTA-tennistoernooi op Bali. De als tweede geplaatste Slowaakse Hantuchova versloeg op het Indonesische eiland de Roemeense qualifier Sorana Cirstea met 7-5 6-1. De ongeplaatste Davenport won met 6-1 6-3 van de Italiaanse Sara Errani.

Voor Davenport is het bereiken van de finale een volledig onverwacht succes. De 31-jarige maakte op Bali net haar rentree in het circuit, drie maanden nadat ze was bevallen van haar zoon Jagger. "Ik kan het niet begrijpen", zei Davenport dan ook over haar succes. Een jaar lang speelde ze geen toernooien. "Je hoopt wel op dit soort scenario's, maar na zo'n lange afwezigheid kon ik onmogelijk inschatten wat mijn niveau zou zijn."

De winnares van drie Grandslams stuit in de finale voor de achtste keer in haar loopbaan op Hantuchova. De zeven voorgaande confrontaties vielen allemaal uit in het voordeel van de tennisster uit Californië, die inmiddels is afgezakt naar de 234e plaats op de wereldranglijst.

NUwerk

Tip de redactie