Brons voor Willeboordse en Elmont

RIO DE JANEIRO - Elisabeth Willeboordse en Guillaume Elmont hebben zaterdag een bronzen medaille gewonnen op de WK judo in Rio de Janeiro. Beiden haalden de medaille na een succesvolle herkansing.

De Zeeuwse versloeg in de strijd om het brons de Sloveense Urska Zolnir. Eerder won ze ook al van de Oostenrijkse Claudia Heill. Elmont - onttroond als wereldkampioen - vocht zich eerst langs de Koreaan Young Woo Kwon. In de strijd om het eremetaal was hij beter dan de Pool Robert Krawczzyk.

Bosch, Huizinga

Edith Bosch en Mark Huizinga sloten de WK in Rio de Janeiro af met een vijfde plaats. Bosch en Huizinga plaatsten zich voor de halve finale, maar konden die goede uitgangspositie niet omzetten in eremetaal.

Bosch was regerend wereldkampioene in de klasse tot 70 kilo. In de halve finale was ze echter niet goed genoeg om te winnen van de Amerikaanse Ronda Rousey. In de strijd om het brons verloor ze vervolgens van Anett Meszaros uit Hongarije. Huizinga ging achtereenvolgens onderuit tegen de Griek Ilias Iliadis en de Rus Ivan Persjin.

Peking

Door de plaatsen in de halve finale hadden Bosch en Huizinga Nederland al wel een plek in hun klassen op de Olympische Spelen bezorgd. Ze zullen die plekken vrijwel zeker zelf innemen volgend jaar in Peking. Ook Elmont en Willeboordse bezorgden Nederland een quotumplaats in hun klasse.

Tip de redactie