Utrechtse zege in Groningen

GRONINGEN - FC Groningen heeft vrijdagavond ook de tweede thuiswedstrijd van het seizoen verloren. Treffers van Gregoor van Dijk (uit een strafschop) en invaller Hans Somers zorgden voor de eindstand van 0-2.

In de eerste helft al mocht de ploeg van Willem van Hanegem zich beklagen dat het geen penalty kreeg toen Gibril Sankoh spits Robin Nelisse binnen het strafschopgebied aan de arm trok.

Arbiter Bjorn Kuipers wuifde het voorval echter resoluut weg. Het gebeurde in een fase waarin de bezoekers langzaam het initiatief naar zich toe trokken.

Stootkracht

Voor die tijd was FC Groningen de ploeg geweest met het meeste balbezit. Voorin ontbrak het de ploeg echter aan stootkracht. Door tal van blessures vormden de jonge Stefan Nijland en middenvelder Mark-Jan Fledderus de Groningse voorhoede.

Meer smaken had Jans ook niet, waardoor de amper van een hersenschudding herstelde Koen van de Laak al weer op de bank zat.

Nijland

De beste kans in de eerste helft was voor Nijland. Na een actie van Bruno Silva kon hij de bal net niet de juiste richting meegeven.

Vlak voor rust ontsnapte Utrecht aan een achterstand toen een vrije trap van Silva op de paal belandde, waar Vorm dacht de bal rustig naast te kunnen kijken.

Strafschop

In de tweede helft gebeurde er lange tijd niets, totdat FC Utrecht na een klein uur een strafschop mocht nemen. De jonge linksback Shkodran Metaj verdedigde knullig uit, Nelisse pikte de bal op en de Groninger tikte de spits onhandig onderuit. Van Dijk benutte de penalty: 0-1.

Aan de overkant weigerde Kuipers de bal op de stip te leggen toen Martijn Meerdink in een mêlee van spelers tegen het gras ging.

Jans trachtte met het inbrengen van extra spitsen nog wel iets te forceren, maar het leverde niets op.

Somers

In de slotfase bracht invaller Somers de 0-2 op het scorebord. Daarmee verloor FC Groningen voor de tweede maal op rij een thuisduel.

Eerder was ook De Graafschap al te sterk in de Euroborg, waar de thuisploeg dit seizoen bovendien nog niet wist te scoren.

Tip de redactie