Klier blijft Stamsnijder voor in Vuelta

AMSTERDAM - Andreas Klier heeft de dertiende etappe van de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven. De 31-jarige renner van T-Mobile bleef vrijdag in de straten van Torre-Pacheco de Nederlander Tom Stamsnijder (Gerolsteiner) voor in een sprint-à-deux.

De Fransman Jérémy Roy (Française des Jeux) kwam 23 tellen later als derde over de meet. De Rus Denis Menchov van Rabobank behoudt de leiding in het algemeen klassement.

Stamsnijder, Roy en Klier gaven de rit over ruim 176 kilometer kleur door het peloton na twintig kilometer vaarwel te zeggen. Het trio liep in korte tijd uit naar een voorsprong van bijna tien minuten.

Zoon

Met minder dan tien kilometer voor de boeg reed de 22-jarige zoon van oud-wereldkampioen veldrijden Hennie Stamsnijder lek, maar de jonge Tukker kon terugkeren bij zijn metgezellen. Roy kon het tempo in de slotfase niet meer volgen, waardoor Klier en Stamsnijder voor de ritwinst gingen.

De Duitser toonde in de sprint zijn routine en maakte het karwei bekwaam af.

Bennati

Ruim vier minuten later won Daniele Bennati de sprint van het peloton. De Italiaan van Lampre bleef zijn landgenoot Alessandro Petacchi (Milram) voor.

Tip de redactie