Ajax zonder Bakircioglu, AZ mist Cziommer

AMSTERDAM - Ajax kan zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo niet beschikken over Kennedy Bakircioglu. De Zweedse vleugelaanvaller kampt nog met een buikspierblessure, die hij vorige week opliep in een interland tegen Denemarken.

AZ moet zondag in de uitwedstrijd tegen Sparta middenvelder Simon Cziommer missen. De Duitser raakte donderdag op de training geblesseerd aan zijn linkerbovenbeen. Onderzoek in het ziekenhuis moet uitwijzen hoe ernstig de blessure precies is.

Cate

Trainer Henk ten Cate kan vrijdag nog niet zeggen hoe lang de Bakircioglu uit de roulatie is.

"Op dit moment kan hij weinig", verklaart de coach van de bekerwinnaar op de website van zijn club. "Hij traint niet, kan alleen behandeld worden."

Keelontsteking

Robbert Schilder mist zaterdag eveneens het duel tegen zijn oude club. De linksbenige middenvelder heeft last van een keelontsteking.

Ten Cate gaf verder prijs dat George Ogararu tegen de Heraclieden in de basis begint. De Roemeense verdediger was enkele weken niet inzetbaar vanwege een hamstringblessure.

Ook Hedwiges Maduro kan na een hersenschudding weer spelen.

Schaars

Trainer Louis van Gaal moet naast Cziommer ook nog steeds Stijn Schaars en David Mendes da Silva missen. Schaars blijft last houden van zijn linkerenkel.

Maandag startte de middenvelder in het basiselftal van Jong AZ, maar na twintig minuten moest hij alweer met pijn naar de kant.

Silva

Mendes da Silva is medisch fit verklaard. Hij is naar verwachting eind september weer inzetbaar. Ook doelman Joey Didulica (hoofd) en verdediger Gijs Luirink (linkerknie) ontbreken nog altijd tegen Sparta. Zij zijn langdurig uitgeschakeld.

NUwerk

Tip de redactie