Afonso Alves na interland weer zoek

AMSTERDAM - Opnieuw is Afonso Alves na de interlands van Brazilië niet teruggekeerd bij sc Heerenveen. De Friese club had de aanvaller donderdag verwacht, maar Alves arriveerde niet op Schiphol.

De eredivisionist heeft geen bericht gekregen van de Braziliaan, die nog steeds teleurgesteld is dat een transfer afgeketst is.

De clubleiding van Heerenveen heeft het vermoeden dat Alves vanuit Amerika, waar Brazilië twee interlands speelde, naar zijn geboorteland is gevlogen. "Ik kan op dit moment nog niet zeggen wanneer ik hem terugverwacht", meldt directeur Yme Kuiper op de clubsite. "We hebben echter wel een zekerheid, namelijk dat als Afonso wil voetballen, hij dat alleen bij ons kan doen."

Vraagprijs

De topscorer van de Eredivisie van vorig seizoen wil weg bij Heerenveen. Omdat een transfer, onder meer naar AZ, stuitte op een te hoge vraagprijs, probeerde hij in augustus een breuk te forceren met de directie door niet op te komen dagen. Na de transferdeadline van 31 augustus, leek Alves geen keuze te hebben en terug te moeten keren bij Heerenveen omdat hij nergens anders aan de slag mag.

Gesprekken

Alves trainde vlak voor de interlands tegen Mexico en de Verenigde Staten voor het eerst dit seizoen mee met sc Heerenveen. De club deed er alles aan om de verstoorde relatie te lijmen en voerde al meerdere gesprekken met hem.

Gemist

De topscorer wordt node gemist. Bij de eerste drie competitiewedstrijden van het seizoen wist Heerenveen in drie duels maar vier keer te scoren, en pakte de club twee punten. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Excelsior op het programma.

NUwerk

Tip de redactie