Ferrari tevreden, McLaren zint op wraak

PARIJS - Ferrari is tevreden met de straf die concurrent McLaren kreeg van de wereldraad voor Motorsport. Volgens het Italiaanse team is de waarheid eindelijk aan het licht gekomen. McLaren is het daar niet mee eens en zint op wraak.

“Het nieuwe bewijsmateriaal en de verhoren tijdens de zitting toonden nog verder aan hoe ernstig deze zaak wel was. We zijn blij dat de waarheid eindelijk aan het licht is gekomen", reageerde Ferrari op de straf van concurrent McLaren.

Onschuld

Bij McLaren heeft men een andere mening over de beslissing van de Wereldraad. Teambaas Ron Dennis blijft de onschuld van zijn team uitschreeuwen.

“We hebben altijd toegegeven dat één van onze werknemers in het bezit was van informatie over Ferrari. Waarom dat zo was, weten we zelf niet. Het bewijs dat al onze rijders, ingenieurs en management donderdag aan de FIA voorlegden, toont echter aan dat we die informatie niet hebben gebruikt", houdt Dennis vol.

Ondanks schriftelijke verklaringen van meer dan 140 teamleden en alle McLaren-rijders werd het team toch schuldig bevonden aan spionage. De gevreesde schorsing bleef echter uit. Al hangt het team nog steeds een uitsluiting boven het hoofd indien hun wagen voor 2008 door de FIA als illegaal wordt bestempeld. Een beslissing die Ron Dennis enkel maar strijdvaardiger maakt.

McLaren kampioen

"Onze deelname aan het wereldkampioenschap in 2008 is niet in gevaar aangezien we geen informatie of ontwerpen van andere teams gebruiken. En wat dit seizoen betreft kan ik enkel nog zeggen dat we over de beste wagen beschikken en we wereldkampioen worden."

Beroep

McLaren wil dus in de eerste plaats terugslaan op het circuit, maar sluit verdere acties niet uit. Het team wacht eerst de volledige verklaring van de wereldraad af en beslist dan of ze in beroep gaan tegen hun straf.

"We zijn het niet eens met deze beslissing, maar het belangrijkste is dat we nog mogen racen. Niet alleen dit jaar, maar ook in de toekomst."

Tip de redactie