'Ullrich betaalde Fuentes goed'

BONN - Het net sluit zich rond Jan Ullrich. Het wordt steeds waarschijnlijker dat de officier van justitie de gestopte Duitse wielrenner in staat van beschuldiging gaat stellen wegens diens dubieuze praktijken.

Er liggen nu ook bewijzen van druk betalingsverkeer tussen Ullrich en de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes.

Begin 2004 is via een Zwitserse bankrekening van Ullrich meer dan 25.000 euro overgemaakt naar een Geneefs filiaal van een bank uit Hongkong ten gunste van Fuentes.

Bedrog

Het Openbaar Ministerie in Bonn, dat onderzoek doet naar het mogelijk bedrog van de Tour-winnaar van 1997 ten nadele van zijn voormalige werkgever T-Mobile, heeft dat donderdag bij monde van Jörg Schindler bevestigd.

Er zijn volgens hem ook nog vergelijkbare bankoverschriften uit 2006 ontdekt, maar gericht aan een ander adres. Het onderzoek naar de details is nog gaande.

Huiszoeking

Schindler wilde ook nog niet ingaan op zijn bevindingen naar aanleiding van de huiszoeking bij Rudy Pevenage, de Belgische adviseur van Ullrich, in Geraardsbergen.

Er is daar veel materiaal in beslag genomen.

Ullrich

Ullrich, die in februari besloot zijn wielercarrière te beëindigen door alle heisa, heeft altijd ontkend zich met doping te hebben ingelaten.

DNA-onderzoek heeft in elk geval wel uitgewezen dat er bij Fuentes in de koelkast zakken met in totaal 4,5 liter bloed van hem lagen.

Een termijn voor een mogelijke rechtszaak is nog niet genoemd. Het is onwaarschijnlijk dat Ullrich nog dit jaar moet voorkomen.

Oefenduels Eredivisieclubs

Oefenduels Eredivisieclubs
De clubs uit de Eredivisie bereiden zich met vriendschappelijke duels voor op het nieuwe seizoen.
Tip de redactie