Schuster blijft hopen op Ballack

AMSTERDAM - Bernd Schuster heeft Michael Ballack nog steeds niet uit zijn hoofd gezet. De Duitse trainer van Real Madrid zei dat donderdag in het Duitse sporttijdschrift Kicker.

"Hij heeft zijn voetbalkwaliteiten en die zullen niet in zes maanden zijn verdwenen", stak de coach de loftrompet over de middenvelder van Chelsea.

Eerder bespraken vertegenwoordigers van Real en Chelsea en de zaakwaarnemer van Ballack een mogelijke overgang van de 30-jarige Duitser naar de Spaanse hoofdstad. "Maar het is een financieel verhaal", verklaart Schuster.

Uitstekend

"Niemand levert graag geld in. Ballack heeft een uitstekend contract bij Chelsea dat te hoog gegrepen is voor de salarisstructuur van Real."

"Geen enkele speler van ons verdient zoveel en we willen daar ook niet naartoe."

Operaties

Ballack kwam in april voor het laatst in actie voor de Blues. Sindsdien onderging hij twee operaties aan zijn enkel. Hij werd door zijn club van de spelerslijst geschrapt voor de Champions League.

Daardoor moet hij de groepsfase van het prestigieuze toernooi in ieder geval aan zich voorbij laten gaan.

De aanvoerder van de Mannschaft kwam vorig jaar transfervrij over van Bayern München. Eerder speelde hij voor Bayer Leverkusen, FC Kaiserslautern en Chemnitzer FC.

Tip de redactie