Feyenoord positief over jaarcijfers

AMSTERDAM - Voetbalclub Feyenoord is positief gestemd over de eigen jaarcijfers. De leiding van de club verwacht dat de cijfers ervoor zullen zorgen dat Feyenoord voor de derde keer op rij in de 'veilige categorie' bij de licentiecommissie van de KNVB komt te staan.

"We verwachten een goede waardering, mede omdat die het logische gevolg is van een realistische financiële beleidsvoering", laat Onno Jacobs, financieel directeur van Feyenoord, weten op de eigen site.

Anderhalf jaar geleden was de financiële huishouding van de Stadionclub dermate slecht dat de KNVB besloot de club onder extra toezicht te stellen. Jacobs benadrukt dan ook dat de club sindsdien hard aan de slag is gegaan om de cijfers te verbeteren.

Schuld

Niettemin heeft Feyenoord nog altijd een forse schuld. De financiële topman spreekt daardoor toch van een bepaalde bescheidenheid. De miljoenentransfer van Royston Drenthe naar Real Madrid heeft er echter wel voor gezorgd dat de schuldpositie van Feyenoord is verbeterd.

De KNVB zal pas in november officieel laten weten in welke categorie Feyenoord wordt ingedeeld. Eind september moeten alle BVO's in Nederland hun jaarcijfers 2006/2007 overhandigen aan de bond.

NUwerk

Tip de redactie