SEPANG - Michael Schumacher, vijfvoudig wereldkampioen in de formule-1-autosport, heeft donderdag salarisverlaging en een mogelijke transfer naar een andere renstal dan Ferrari met klem tegengesproken. De Duitser gaf donderdag een persconferentie in Sepang, waar zondag de Grote Prijs van Maleisië plaatsheeft.

"Ik zie geen enkel ander team waarvoor ik zou willen rijden", verklaarde Schumacher. "Ik weet niets van salarisverlaging. Mijn contract loopt tot einde 2004. Dat is de situatie."

Besprekingen over een nieuw contract zijn nog niet gaande. "Maar daar is ook geen enkele haast bij", vervolgde Schumacher. "Ik heb een aanbieding om bij het team te blijven zolang ik zelf wil. Een groter compliment kan ik eigenlijk niet krijgen."Schumacher bezorgde Ferrari drie wereldtitels na 20 jaar racen in de Formule 1 zonder het hoogste resultaat. Hij ontvangt jaarlijks een salaris van 30 miljoen euro. Er waren speculaties dat hij zou moeten inleveren omdat het minder goed gaat met Ferrari's eigenaren Fiat. Op grond daarvan zou hij een overstap naar elders willen maken.