Afonso Alves helpt Brazilië langs Mexico

BOSTON - Brazilië heeft woensdag een vriendschappelijke voetbalinterland tegen Mexico met 3-1 gewonnen. SC Heerenveen-spits Afonso Alves maakte in de 86e minuut het derde doelpunt voor het elftal van bondscoach Dunga.

Alves stond pas vier minuten binnen de lijnen. Hij verving Kaka, de maker van de tweede treffer.

Het was voor de Brazilianen de tweede oefenzege in één week. Zondag versloegen de 'Goddelijke Kanaries' de Verenigde Staten al met 4-2. In die wedstrijd startte Alves in het basisteam. De aanvaller werd toen na een uur vervangen.

Reserve

In het duel met Mexico moest de aanvaller van Heerenveen lange tijd genoegen nemen met een reserverol. Vanaf de bank zag Alves Mexico in de 42e minuut op voorsprong komen dankzij een doelpunt van Juan Carlos Cacho. Nog voor rust maakte Kleber gelijk.

Na de pauze was Brazilië duidelijk de betere ploeg, maar Guillermo Ochoa hield de Mexicanen lange tijd op de been. Op de inzet van Kaka had de doelman tien minuten voor tijd echter geen antwoord. Kaka werd vrijwel direct na zijn doelpunt gewisseld. Invaller Alves besliste het duel definitief.

Heerenveen

Alves wilde de voorbije transferperiode vertrekken bij Heerenveen, maar daar slaagde hij niet in. De lange spits was zo teleurgesteld dat hij even niet op het trainingsveld verscheen. Ook ontbrak hij bij de uitreiking van de Gouden Schoen. Kort voor vertrek naar de Braziliaanse selectie, meldde Alves zich weer bij de Friese voetbalclub. Heerenveen speelt zaterdagavond in de competitie een uitwedstrijd tegen Excelsior.

NUwerk

Tip de redactie