Eindelijk etappezege Petacchi

ALGEMESI - Alessandro Petacchi heeft in de Ronde van Spanje eindelijk zijn felbegeerde dagzege veroverd. De Italiaan won woensdag de elfde etappe, van Oropesa del Mar naar Algemesi. Petacchi werd keurig door zijn ploeggenoten van Milram bij de massasprint afgezet.

De Italiaan Paolo Bettini eindigde als tweede. Erik Zabel, die het laatste voorbereidende werk voor Petacchi deed, ging als derde over de finish.

In het algemeen klassement behield Raborenner Denis Mentsjov de leiding. Zijn voorsprong op de naaste concurrenten bleef onveranderd.

Sprints

Indrukwekkend was het Vuelta-optreden van Petacchi tot woensdag niet. Hij eindigde een keer als derde en zesde in de sprints, ondanks het werk dat zijn adjudant Erik Zabel voor hem in de diverse sprints verrichtte. Zabel won zelf al wel een rit voor Milram.

Het vertrouwen bleef echter in de 33-jarige Italiaanse sprinter, die eerder dit jaar in Giro d'Italia vijf etappes naar zich toetrok.

Marco Velo en Zabel deden woensdag bij de aankomst in Algemesi het belangrijkste werk voor de kopman. Zonder tegenstand van de al afgestapte Oscar Freire (drie etappezeges) maakte Petacchi het karwei onbedreigd af.

Vluchters

Etappe elf telde twee vroege vluchters, maar het peloton greep Raul Garcia en José Antonio Lopez na een ontsnapping van 170 kilometer op acht acht kilometer van de finish terug. Aan de massasprint viel vervolgens niet te ontkomen, hoewel er ook nu weer in de finale valpartijen waren.

NUwerk

Tip de redactie