Naamswijziging onvermijdelijk voor Spyker F1

AMSTERDAM - Nederland heeft volgend seizoen niet langer een "eigen" Formule 1 team. De partner van kandidaat-koper Michiel Mol wil Spyker een Indiase uitstraling bezorgen. Een naamswijziging is dan ook onvermijdelijk.

"Spyker is een onafhankelijk autofabrikant en ik weet niet of we hun naam nog kunnen gebruiken. Bovendien wil ik graag India op één of andere manier aan de naam toevoegen", verklaart toekomstige mede-eigenaar Vijay Mallya op de officiële F1-site.

Over de nieuwe naam van het team wordt nog nagedacht, maar vast staat dat de wagens er volgend seizoen heel anders gaan uitzien. Het oranje moet plaats maken voor de kleuren van de Indische vlag en die moeten ook in het nieuwe logo terug te vinden zijn.

Groter budget

In ruil voor de nieuwe identiteit krijgt het team wel een financiële 'boost'.

"Normaal gezien is de verkoop eind september definitief en dan gaat het nieuwe management zich over het budget buigen. Indien het team aantoont dat ze het geld op een goede manier gebruiken, dan wil ik graag meer geld in het team pompen."

Mallya wordt officieel slechts mede-eigenaar, maar toch krijgt partner Michiel Mol minder inspraak. Mallya krijgt namelijk een meerderheid in de raad van bestuur.

NUwerk

Tip de redactie