Abramovitsj biedt Hiddink miljoen voor winst

AMSTERDAM - Miljardair en eigenaar van Chelsea Roman Abramovitsj looft ruim één miljoen pond (1,5 miljoen euro) uit als Rusland met trainer Guus Hiddink de EK-kwalificatie tegen Engeland wint. Dat meldt de Britse krant Daily Mail.

De Russische miljardair beloofde dinsdagavond iedere speler van het Russische team 40.000 pond (60.000 euro) te betalen mits de wedstrijd in het nieuwe Wembleystadion gewonnen wordt. Het team van trainer Guus Hiddink staat op dit moment tweede in groep E, met één punt meer dan Engeland.

Terry

Abramovitsj, die eigenaar is van de Britse club Chelsea en tevens het salaris van Guus Hiddink voor Rusland betaalt, bevindt zich met deze uitspraak op glad ijs. Voor Engeland is namelijk John Terry, aanvoerder van Chelsea, opgesteld.

Het bedrag dat de Rus beschikbaar stelt is afkomstig uit de kassen van de Russische Voetbalunie en de Russische nationale voetbalacademie, beiden mede eigendom van de miljardair.

Vlag

De Russische spelers hebben al laten weten niet warm te worden van Abramovitsj's aanbod. "Het maakt voor mij geen verschil, ik speel nog altijd voor de kleuren van de Russische vlag en niet voor bankbiljetten", aldus speler Alexander Kerzhakov.

NUwerk

Tip de redactie