'Ik voel me bedonderd door Rasmussen'

AMSTERDAM - Rabokopman Denis Menchov doet in de Vuelta wat in de Tour maar niet wilde lukken, een rol van betekenis spelen in het algemeen klassement. De Rus in Nederlandse dienst kan de knotsgekke ronde van afgelopen zomer echter niet uit zijn hoofd krijgen.

"Het liefst wil ik het laten rusten, maar ik voel me bedonderd door Rasmussen", bekent hij woensdag in een interview met De Telegraaf.

Behoefte

De nummer één van de Raboploeg verklaart tegenover de krant dat hij klaar is met de Deen die de Tour leek te gaan winnen. "Rasmussen heb ik na de Tour nooit meer gesproken. Daar heb ik ook helemaal geen behoefte meer aan."

Amarillo

Menchov, die de Vuelta in 2005 na de diskwalificatie van Roberto Heras op zijn erelijst mocht bijschrijven, is ook in deze omgang bezig een superklassement neer te zetten. De Rus rijdt in het 'amarillo' met een voorsprong van meer dan twee minuten op landgenoot Vladimir Efimkin.

Andere favorieten als Cadel Evans (2.27), Carlos Sastre (3.02), Vladimir Karpets (5.49) en Manuel Béltran (5.56) lijken met nog één aankomst bergop en een tijdrit over twintig kilometer kansloos.

NUwerk

Tip de redactie