McLaren beschuldigt Renault

WOKING - Het spionageschandaal in de Formule 1 dreigt opnieuw uit te breiden. Volgens Autosport heeft McLaren de FIA op de hoogte gebracht van enkele 'onregelmatigheden' bij Renault.
"We kunnen bevestigen dat de advocaten van McLaren bepaalde zaken over het Renault-team onder onze aandacht hebben gebracht", geeft een woordvoerder van de internationale automobielfederatie toe. "Renault maakt echter geen deel uit van het onderzoek naar de spionage bij Ferrari en het aandeel van McLaren in die zaak."

Ondanks de klacht van McLaren moet Renault zich donderdag dus niet verdedigen voor de Wereldraad voor Motorsport. Intussen is wel duidelijk hoe McLaren zich zal verdedigen. Het Britse team wil niet als enige renstal een straf krijgen en zal daarom ook de wanpraktijken van andere teams aanklagen.

Geen zorgen

Bij Renault is men zich intussen van geen kwaad bewust. Volgens teambaas Flavio Briatore doet zijn team niks fout.

"Ik weet niet waar McLaren zich druk over maakt. We maken ons echt geen zorgen. We werken al de hele tijd vlot mee aan het onderzoek van de FIA en hebben dus niks te verbergen", maakt Briatore zich sterk in Gazzetta dello Sport.

McLaren moet zich donderdag opnieuw verdedigen voor hun aandeel in de spionagezaak bij Ferrari. Het Britse team hangt een schorsing van twee jaar boven het hoofd.

NUwerk

Tip de redactie