SEPANG - Max Mosley, de voorzitter van de internationale motorsportbond FIA, laat zijn gezicht nog niet zien bij de formule-1-races. Mosley was twee weken geleden afwezig bij de seizoensopening in Australië en heeft nu ook afgezegd voor de tweede Grand Prix, die zondag in Maleisië wordt gehouden. De baas van de Formule 1 voerde voor dit jaar belangrijke regelwijzigingen door, die niet bij iedereen in goede aarde vielen.

Mosley zou in Maleisië een persconferentie geven en enkele lokale politici ontmoeten. De voorzitter verklaarde dat hij wegbleef omdat de afspraak met de politici was geannuleerd. "Maar we moeten nu ook doorgaan met de races. Mijn aanwezigheid op het circuit van Sepang zou afleiden van waar het werkelijk op de baan om draait", aldus Mosley.

De wijzigingen, waaronder een kwalificatietraining met slechts een ronde op tijd, zorgden in Australië voor een spannende race.

Sommige teams zijn blij met de veranderingen, maar de machtige renstallen Williams en McLaren slepen Mosley voor het gerecht omdat hij de regels zou hebben doorgedrukt. Mosley heeft de tien teambazen uitgenodigd voor een vergadering over de reglementen.