Huntelaar krijgt eigen tribune bij AGOVV

AMSTERDAM - AGOVV Apeldoorn is Klaas-Jan Huntelaar nog niet vergeten. Op Sportpark Berg en Bos wordt een tribune genoemd naar de aanvaller, die in het seizoen 2003/2004 aan de lopende band scoorde voor de eerstedivisionist.

Met een ceremonie, waarbij de 24-jarige Ajacied zelf aanwezig is, wordt de tribune op 27 september 'gedoopt'. De Gelderse club keerde in 2003 na 32 jaar terug in het betaald voetbal en had met Huntelaar, die in 35 wedstrijden 26 keer scoorde, meteen de topscorer van de Eerste Divisie in de gelederen.

Indrukwekkend

"Huntelaar bracht de club in een sneller tempo dan zelfs de grootste optimisten hadden gehoopt onder de aandacht van het grote publiek", stelt de club op de website. "Hij maakte op indrukwekkende wijze duidelijk dat een bescheiden club een belangrijke rol kan spelen in een mooie loopbaan."

Huntelaar werd al na één seizoen door Heerenveen weggeplukt uit Apeldoorn. Twee jaar later werd de spits ingelijfd door Ajax, waar hij momenteel met vijf doelpunten in drie duels topscorer is van de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie