Ronaldo mogelijk geschorst voor behandeling

AMSTERDAM - De anti-dopingcommissie van het Italiaans Olympisch Comité Coni houdt de behandeling van Ronaldo nauwlettend in de gaten. De Braziliaanse aanvaller van AC Milan ondergaat momenteel in Rio de Janeiro een in Italië verboden genetische therapie voor een dijbeenblessure.

"We wachten even af, maar houden de mogelijkheid open een onderzoek in te stellen", liet aanklager Ettore Torri maandag aan het Italiaanse persbureau Ansa weten.

Spierverrekking

Ronaldo liep eind juli in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een blessure aan zijn dijbeen op. Aanvankelijk dacht de medische staf van de Milanese club dat de spits met een spierverrekking sukkelde. Donderdag liet de voormalige PSV'er zich in België nader onderzoeken door chirurg Marc Martens. De Belg constateerde toen een zwaardere blessure.

Groeitherapie

De 30-jarige Ronaldo vertrok op advies van zijn clubartsen direct naar zijn vaderland om zich te laten behandelen met een zogeheten groeitherapie. Hiermee wordt met een natuurlijke proteïne de groei van cellen in de spieren bevorderd. José Luiz Runco, de arts van het Braziliaanse nationale elftal, houdt toezicht op het goede verloop van de behandeling en houdt hierover contact met de medische staf van Milan. Aanklager Torri heeft de Italiaanse voetbalbond nu om uitleg gevraagd. Ook de artsen van Coni buigen zich over de zaak.

NUwerk

Tip de redactie