Cavendish opnieuw snelste

SOUTHAMPTON - Mark Cavendish heeft maandag de eerste etappe van de Ronde van Groot-Brittannië gewonnen. De Britse coureur van T-Mobile, zondag in de proloog ook al de beste, toonde zich na een rit over 138,9 kilometer van Reading naar Southampton de snelste in de sprint van het eerste peloton.

De 22-jarige Cavendish, afkomstig van het eiland Man, hield onder anderen de Belg Steven Caethoven en de Argentijn Juan Jose Haedo achter zich. Hij bedankte na afloop onmiddellijk zijn ploeggenoten Roger Hammond en Frantisek Rabon, die de hele dag hard voor hem werkten en hem in de finale zo goed lanceerden dat verliezen bijna niet meer moeglijk was.

Tom Veelers

Beste Nederlander was opnieuw Tom Veelers. Het Rabobanktalent finishte als negende. In de algemene rangschikking heeft Cavendish 14 seconden voorsprong op de Rus Nikolaj Troesov. Piet Rooijakkers is derde op 0.16. De renner van Skil-Shimano verzamelde onderweg de nodige bonificatieseconden in de tussensprints. Het succes daarin leverde hem tevens de groene puntentrui op.

NUwerk

Tip de redactie